LTZ-2OC Dennis van der Plas, van het tweede cohort MSc AMC, als eerste over de streep!


photos/DSC09471.jpg
Schaakmat
photos/DSC09434.jpg
photos/DSC09469.jpg
photos/DSC09475.jpg

Donderdag 4 juni presenteerde student Dennis van der Plas, voor een breed publiek, zijn Master Thesis op een duidelijke en begrijpelijke wijze, in de Prinses Juliana Kazerne te Den Haag.

De dissertatie handelt over de vergelijking en optimalisatie, van het onderhoudsplan voor de nieuwe Patrouillevaartuigen voor de KM, i.r.t. een langdurige stationering op de Noordzee of naar de Caribbean.

Dennis is de AMC MSc studie in 2006 begonnen en heeft de 18 modules, die staan voor de gevraagde AMC kennisverdieping in Den Helder in het tweede cohort doorlopen.

Opvallend is dat Dennis daarna vanuit zijn nieuwe plaatsing in Den Haag tot een proposal kwam wat vanuit zijn nieuwe werksituatie directe toepassingswaarde heeft. Door de thesis zijn de gevolgen van een langdurige uitzending naar de Carribbean bekend. Hiermee kan de Koninklijke Marine haar afwegingen maken.

Dennis werd aanvankelijk begeleid vanuit de Defensie organisatie door LTZ-1 Jacob Bremer, maar na overplaatsing is dit overgenomen door LTZ-1 Bert Helder. Ir. Michel Kuijer begeleidde Dennis als docent vanuit de master opleiding AMC. Dennis stelde een strakke tijdsplanning op en hield zich daar ook aan. Het enige wat tot een uitstel van het uitspreken van zijn dissertatie kwam, was de geboorte van de tweede telg in huize van der Plas te Katwijk.

Na de presentatie werden er veel vragen gesteld, die Dennis professioneel pareerde. Zowel vriendschappelijke- als zakelijke toehoorders waren zeer geinteresserd in het onderwerp "An AMC approach to deal with the influences of the mission environment on maritime assets" en gaven aan hier in de toekomst op door te willen gaan.

Dennis van der Plas betekent niet alleen als persoon, maar ook als voorzitter van de AMC Alumni vereniging (http://alumni.amcplaza.com), veel voor de 75 studenten die de opleiding Master of Science AMC nu omvat.
 

AMC Bilingual Web Solution, Version 1.13 (October 15th, 2008)
AMC Centre