AMC knowledge exchange “all-over the World”


photos/MSc AMC Wil van Rijn1.jpg
Wil van Rijn, Den Helder
photos/Michel Kuijer in Chili.jpg
Michel Kuijer, Chili
photos/2009-03-27 AMC M-05 Motivation - 05.jpg
Richard Kwakernaak, Vlissingen

Afgelopen vrijdag werd er op vier plaatsen gelijktijdig kennis overgedragen op het AMC vakgebied, te weten in; Den Helder, Den Haag, Vlissingen en Chili.

Den Helder - Wil van Rijn presenteerde zijn Master Thesis AMC op Willemsoord in Den Helder en kan zich vanaf 27 maart Master of Science in Asset Management Control noemen. Kolonel Paul de Witte (external supervisor), Ad Rozemond (voorzitter Board of Examiners AMC), Peter Van Gestel (scientific supervisor) en John Stavenuiter (course leader AMC) vormden het examencomité. Majoor Van Rijn is daarmee de vijfde student die de AMC Masters titel heeft behaald.

Den Haag – Erwin Duurland verzorgde gelijktijdig de module Systems Analysis voor het zesde cohort, wat onlangs in Den Haag, op de Prinses Juliana Kazerne, is gestart. Erwin Duurland is eigenlijk al lang met AMC verbonden (eerst via ADSE en nu vanuit zijn eigen bedrijf “Future Reality”) en zijn lessen staan voor gestructureerde inhoud en degelijke overdracht.

Vlissingen – Richard Kwakernaak doceerde op dat moment de module Motivation aan het vierde cohort op de Hogeschool Zeeland. De motiverende lessen van Richard zijn boeiend om te volgen. De verworven kennis is bovendien direct in de praktijk te brengen.

In cohort 6 wordt u uitgenodigd om zelf deze module Motivation te volgen. Naast de studenten die de gehele master volgen zijn er vijf plekken voor personen, die uitsluitend aan deze module willen deelnemen. De lessen staan gepland op de vrijdagen 5 en 19 maart (8.00 uur – 17.00 uur) in 2010, dus wellicht kunt u deze dagen nog inplannen.

Chili –  Willem van ’t Spijker en Michel Kuijer waren gelijktijdig in Chili, Vina del Mar, bezig met de vierde studieperiode voor het vijfde cohort, wat in een samenwerkingsverband tussen; de Hogeschool Zeeland, het AMC Centre en de universiteit Andres Bello, onder de International Masters School, tot stand is gekomen. De twintigtal studenten (Chileense Defensie, Humboldt en 3 docenten van de Universiteit Andres Bello), van het vijfde cohort, krijgen de modules in zes perioden van twee weken aangeboden. Michel Kuijer en Willem van ’t Spijker hebben in de vierde periode gedeelten van de modules; Logistics Support, System Test & Evaluations, Asset/Materiel Logistics Management, LCM Need Assessment en Research Methods gedoceerd.

Omdat voor het module 11, Asset/Material Logistics Management, een bezoek aan een Asset Owner is ingepland, is de hele groep naar Talcahuano, in het zuiden van Chili, gevlogen, om daar een bezoek aan de scheepswerf ASMAR te brengen waar ook een week lang is gedoceerd.

AMC Bilingual Web Solution, Version 1.13 (October 15th, 2008)
AMC Centre