AMC Centre is per 1 januari verhuisd naar Willemsoord 52 C-D, Den Helder


photos/DSC083141.jpg
photos/DSC08316.jpg
photos/luchtfoto.jpg

AMC Centre is per 1 januari verhuisd naar de “Oude Rijkswerf”, Willemsoord 52 C-D, Den Helder. 

De routebeschrijving en een plattegrond kunt u vinden op de site bij CONTACT.

Ook per schip is de nieuwe locatie bereikbaar. Zo zijn er ook afmeerplaatsen (passantenboxen) in het natte dok, de haven van de Oude Rijkswerf. De Oude Rijkswerf Willemsoord heet voortaan alleen Willemsoord. Een duidelijke, krachtige naam. Een eerbetoon aan de eerste koning, van ons land, van het huis Van Oranje, na de Franse tijd. Onze allereerste koning Lodewijk Napoleon, een broer van de Franse keizer, werd teruggeroepen en ons land werd bij Frankrijk ingelijfd. Keizer Napoleon Bonaparte kwam zelf een kijkje nemen en was onder de indruk van de strategische positie van de landtong waarop de vissersdorpen Huisduinen en Helder lagen. De toen al befaamde waterbouwkundige Jan Blanken Jansz. moest een ontwerp maken voor een verdedigingslinie van forten. Een beveiligde scheepswerf voor de oorlogsvloot moest daarvan deel uitmaken.

Het monumentale pand, waar het AMC Centre nu in zetelt, is in opdracht van koning Willem I gebouwd. In 1827 werd het marinecomplex (40 ha) in gebruik genomen. De gebouwen uit de eerste bouwperiode (1816-1857) zijn te herkennen aan de symmetrische verhoudingen en aan de halfronde bogen van raam- en deuropeningen: de neoclassicistische bouwstijl. Vele defensiemedewerkers hebben hier hun werkplek gehad, voordat zij, rond 1995, verhuisden naar  het nieuwe Marinebedrijf op de Nieuwe Haven van Den Helder.

AMC is hiermee gevestigd in een bruisende omgeving; op een steenworp van het centrum van Den Helder. Willemsoord wil bovendien het hart zijn van Den Helder Zeilstad. Zowel provincie als gemeente zijn actief om, naast onderwijs en onderzoek (M3 Cluster) op; marine, maritiem en milieu  gebied, ook Den Helder interessant maken voor passanten door het organiseren van nautische evenementen. Dit biedt niet alleen allerlei nieuwe perspectieven en kansen, maar ook een bijzonder elan aan de medewerkers en klanten van AMC.  Bij deze willen we u dan ook gaarne uitnodigen ons te bezoeken op Willemsoord, Gebouw 52 C-D in Den Helder, rood omcirkeld op het plaatje hiernaast.

Het AMC Centre Team

AMC Bilingual Web Solution, Version 1.13 (October 15th, 2008)
AMC Centre