AMC Centre initiƫle partner in het M-3 KennisCluster


photos/Dia101.jpg
photos/Dia8.jpg
photos/Dia7.jpg

Presentatie M-3 KennisCluster, Hal 52 C-D
Op 27 november zal het M-3 KennisCluster zich presenteren van 14.30 tot 17.00 uur op Willemsoord, Hal 52 C-D bij BVIT Maritieme Incubator, zaal ‘End of the World’.


Den Helder onderscheidt zich niet alleen door de vele ondernemingen in de offshore, maar ook door de aanwezigheid van een aantal toonaangevende kennisinstituten. Twee daarvan, IMARES en TNO, namen samen met de gemeente Den Helder en NHN Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord het initiatief voor een marien, maritiem en milieutechnologisch kenniscluster onder de naam M-3. M-3 staat voor marien, maritiem en milieutechnologie en wordt ontwikkeld via de drie O’s van Onderzoek, Onderwijs en Ondernemerschap, waarbij de 3 poten thematische overlap vertonen.

Initiële partners in het KennisCluster zijn de gemeente Den Helder, provincie Noord-Holland, kennisinstellingen IMARES, TNO, NIOZ, ATO, AMC Centre, bedrijven als; BVIT, Bluewater, Peterson SBS en Multimetaal, onderwijsinstellingen als KIM, Noordelijke Hogeschool Leeuwarden en ROC Kop van Noord-Holland, overige partijen als ATP, Haven- en ScheepvaartVereniging HSV Den Helder en DMO-Marinebedrijf. Motto van M-3: het op een economisch en ecologisch verantwoorde wijze exploiteren en beheren van de zee. Daarbij verbindt M-3 onderzoek en onderwijs met ondernemerschap.Enkele korte termijn doelen zijn het inrichten van een open kennis- en onderzoekscampus, het opzetten van maritiem onderwijs op HBO/WO niveau en het realiseren van een incubator voor jonge/startende ondernemers.

Het AMC Centre is niet alleen als initiële partner in het M-3 KennisCluster toegetreden, maar zal zich per 1 januari 2009 ook fysiek dichtbij het M-3 Cluster huisvesten. De locatie waar de presentaties van het M-3 Cluster (Willemsoord D) gehouden zullen worden, ligt naast het nog in te richten nieuwe kantoor van het AMC Centre (Willemsoord C). AMC Centre ervaart het als een voorrecht om zich in deze inspirerende denk- en werkomgeving te kunnen vestigen.

AMC Bilingual Web Solution, Version 1.13 (October 15th, 2008)
AMC Centre