Asset Management Control begint met Asset Management Communication!


photos/Jorienn Enning favoriet.jpg
Jorien Enning
photos/Module 5, 22 november 02.jpg
Jorien Enning ( Links ) Richard Kwakernaak ( Rechts )

In de de MSc module COMMUNICATION wordt geleerd hoe onderwerpen te structureren en te communiceren naar alle betrokkenen.

Deze Module wordt gegeven door Jorien Enning, expert op gebied van Communicatie Management, met als credo: “estafettes worden gewonnen op de wissels!”

“Communicatie is een sleutelfactor voor samenwerking. Door gericht te investeren in communicatie, kun je samen vaak meer bereiken dan de som der delen doet vermoeden. Samen werken wordt treffend duidelijk als je naar de gang van zaken in een estafetteploeg kijkt: juist de overdrachtsmomenten blijken cruciaal voor succes.

www.jorienenning.nl

Voor de eerstvolgende module, van 4 sessies over 2 dagen, is er nog ruimte voor vijf inschrijvingen, welke gegeven wordt op de Hogeschool Zeeland te Vlissingen op:

  • 27 november 2008 op de donderdagmiddag en –avond 
  • 11 december 2008 donderdagmiddag en –avond  

Als de module met goed gevolg wordt afgerond, kunnen er 2 ECT punten mee worden behaald. Een officieel certificaat met vermelding van deze punten wordt na afloop aan u uitgereikt.

Deze module wordt gedoceerd in het Engels en kan separaat gevolgd worden voor € 1.000,00. (inclusief al het studiemateriaal).

Een HBO voorlopleiding is een vereiste.

Jorien omschrijft deze module als volgt:

Getalenteerde teams bestaan uit getalenteerde individuen. Om getalenteerde teams te kunnen creëren is communicatie een kritieke succesfactor. Samenwerking vraagt om communicatie en communicatie is onmisbaar voor een continue verbeterproces.

Deze module leert studenten om communicatie in zowel het AMC vakgebied te plaatsen als in Senge’s “five disciplines” concept. De basis communicatieniveaus zullen aan studenten uitgelegd worden waarna de studenten de verschillende communicatiestijlen kunnen analyseren en toepassen. Dit maakt het mogelijk een strategie op te bouwen om effectief te communiceren met teamgenoten, stakeholders & peergroups. Daarnaast verbeteren studenten hun vaardigheden in praattechnieken, luistertechnieken, het geven en krijgen van feedback en hun presteren in verschillende praatjes. Ook wordt er aandacht geschonken aan het voorbereiden van verschillende overlegvormen.

De werkstructuur van deze module geeft studenten een fundament om AMC onderwerpen in overtuigende presentaties te converteren en om het algemene management te adviseren.

Tot de kerst worden tevens de volgende AMC MSc modules gedoceerd in Vlissingen:

  • Module 13, LCM Need Assessment, door Prof. Dr. Willem van ‘t Spijker
  • Module 8, Logistics Support Analysi, door Ir. Michel Kuijer
  • Module 3, Organizing, door Drs. Arjen Ros
AMC Bilingual Web Solution, Version 1.13 (October 15th, 2008)
AMC Centre