DRIE MASTERS OF SCIENCE AMC BIJ DE MARINE. VIERDE ‘INDUSTRIE’ COHORT DEFINITIEF VAN START IN VLISSINGEN.


Marinebedrijf, Den Helder – Dinsdag werden Huib Lobregt en Anko Brink Master of Science in Asset Management Control. Het Marinebedrijf heeft nu drie Masters of Science in Asset Management Control tot hun beschikking. Een grote uitdaging is het vierde cohort, wat 13 maart zal starten op de Hogeschool Zeeland in Vlissingen. Daar zullen de studenten voornamelijk uit de industrie komen.

Het initiatief van de Masters Course AMC is ontstaan uit de vraag vanuit de Marine om hun niveau op dit gebied te verbeteren voor de eigen organisatie en tevens de mogelijkheid te bieden aan haar werknemers om zich persoonlijk te ontwikkelen. De werknemers krijgen de mogelijkheid zich te ontwikkelen door deels gedurende het werk de studie uit te voeren. De studieopdrachten worden zoveel mogelijk met het werk gecombineerd.

De Hogeschool Zeeland heeft samen met het AMC Centre deze opleidingsvraag ingevuld en onder de vlag van de International Masters School is er een universitair gekeurde opleiding gestart met een klas (cohort) in Den Helder. Er volgden nog een tweede cohort in Den Helder en een derde in Woensdrecht. In Woensdrecht zijn de studenten voornamelijk werkzaam bij de Luchtmacht. Er komen slechts een aantal uit de industrie.

De inschrijvingen voor het “industrie” cohort in Vlissingen zal voornamelijk uit de industrie komen. Opmerkelijk is een internationale inschrijving van een 27-jairge Vietnamese, die twee familiebedrijven in de toekomst zal gaan runnen. Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar inschrijven is mogelijk.

AMC Bilingual Web Solution, Version 1.13 (October 15th, 2008)
AMC Centre