Fun & Function Week Buitengewoon Succesvol Verlopen


Het “Asset Management Control Centre” heeft van 10 t/m 14 juli 2006 de eerste “AMC/ICT fun&function” week georganiseerd.  Acht studenten in een technische / ICT studierichting van HBO en WO, hebben bewust een week van hun zomerverlof opgeofferd om zich in Den Helder, bij het “ Asset Management Control Centre”, te verdiepen in het vakgebied “ Asset Management Control ”.

Beknopt geformuleerd is Asset Management Control (AMC) de wetenschap die zich bezighoudt met de beheersing van het materieellogistieke proces van kapitaalgoederen gedurende de gehele levenscyclus en dit op een aantoonbaar kosteneffectieve wijze.

In een mix van instructies, workshops en excursies werden de deelnemers spelenderwijs in dit vakgebied ingevoerd.

Met groot enthousiasme discussieerden de studenten met de diverse docenten over de aangereikte problemen. De docenten waren allen erkende vakspecialisten en afkomstig van diverse organisaties.

Tijdens deze “summerschool” hebben de studenten hun kennis van ICT verbreed en verdiept en deze leren toepassen in een breder bedrijfskundig verband.

De NH-90 helikopter, in de nabije toekomst de opvolger bij de Koninklijke Marine van de “Lynx”, stond als “asset” centraal in deze week. Om gevoel voor het medium te krijgen is er voor de ‘fun’ gevlogen vanaf vliegveld Texel.

Er werd gebruik gemaakt van het zeer moderne ICT computerleslokaal in het “Blauwe Paleis” te Den Helder. Mede dankzij sponsoring vanuit het project Kop en Munt, een initiatief van de provincie NH en facilitaire ondersteuning van de Koninklijke Marine is dit initiatief mede mogelijk gemaakt.

Afhankelijk van financiering zal het AMC Centre in 2007 wederom een Fun & Function week organiseren.

Voor meer informatie: www.amccentre.nl

AMC Bilingual Web Solution, Version 1.13 (October 15th, 2008)
AMC Centre