29 juni viering van de accreditatie van de AMC Master opleiding in de abdij van Middelburg


Voorzitter van het college van bestuur van de HZ Jan Bart Mandos reikt certificaat FIBAA uit aan John Stavenuiter (AMC Learning Centre) en Anja Groenen (voorzitter van het lectoratenteam Hogeschool Zeeland).
 
In een serene sfeer van rust en ruimte werd in de Statenzaal van de Provincie in het Abdij complex te Middelburg het officiële gedeelte van de behaalde accreditatie van de Master Opleiding in Asset Management Control gehouden.
 
Na een openingsspeech van Adri de Buck, CvB-lid van de Hogeschool Zeeland, volgde een weerspiegeling door de tijd van Commandeur Klaas Visser, directeur van het Marinebedrijf te Den Helder.
 
Dave Sinay, een student van het eerste cohort, gaf een direct verslag over zijn bevindingen. Daarna volgde een presentatie van John Stavenuiter over wat Asset Management Control inhoudt. De afsluiting van het officiële gedeelte werd gedaan door Jan Bart Mandos, voorzitter van het college van bestuur, waarbij hij het zo fel begeerde certificaat uitreikte.
 
Doordat de accreditatie door de FIBAA (Foundation for International Business Administration Accreditation) als “state of the art” is beoordeeld, is de deze Master of Science Asset Management Control volwaardig geaccrediteerd tot 2011, wat een uitzonderlijk lange periode is voor het afgeven van een accreditatie.
 
Na de uitwisseling van praktische en theoretische informatie onder het genot van een hapje en drankje, was deze geslaagde viering voorbij.
 
Een aantal studenten van het eerste cohort (2003 – Den Helder) zijn inmiddels aan hun dissertatie begonnen.
 
Het tussencohort, wat in Breda, locatie KMA, wordt gegeven, zal zo snel mogelijk weer opgestart worden. (medio september 2006). Voor dit cohort zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. De vier vakken die al behandeld zijn, kunnen dan tijdens het tweede cohort, dat in het najaar in Den Helder start, ingehaald worden.
 
De studiebelasting houdt 50 werkelijke “studieweken” in. Om de week wordt er aansluitend op een donderdag en vrijdag college gegeven in Den Helder. De 50 weken omvatten in de praktijk twee kalenderjaren. Een derde jaar is ruim voldoende voor de dissertatie.
 
De inschrijving voor het tweede cohort te Den Helder is gestart. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.
AMC Bilingual Web Solution, Version 1.13 (October 15th, 2008)
AMC Centre