Michel Kuijer begeleidde TU Student in “Asset Management Control in Shipping” tot Master of Science


Michel Kuijer begeleidde TU Student in “Asset Management Control in Shipping” tot Master of Science.
 
Jelle Grijpstra, student Maritieme Techniek aan de Technische Universiteit Delft, verdedigde 21 juni j.l. zijn proefschrift “Asset Management Control in Shipping” met goed gevolg.
 
Prof. dr. E. Van de Voorde reikte na afloop van de verdediging de bul uit. Hiermee is Jelle Grijpstra de eerste TU Delft student, die is afgestudeerd op Asset Management Control.
 
Ir. Michel Kuijer verbonden aan het AMC Centre en directeur Bucomar BV, studeerde 20 jaar geleden zelf af in Delft. Michel Kuijer heeft Jelle Grijpstra begeleidt en heeft mede door de ervaring als docent en ontwikkelaar van de Master opleiding van het AMC Centre een grote bijdrage geleverd aan dit succes. Het proefschrift werd geïnitieerd vanuit het AMC Centre. Bucomar BV, een consultancy bureau wat zich bezighoudt met de implementatie van Asset Management Control in de maritieme sector, heeft in een samenwerkingsverband met Wagenborg Shipping deze case studie vorm gegeven.
 
Prof. E. Van de Voorde is zowel verbonden aan de Technische Universiteit in Delft, als aan de Universiteit van Antwerpen. Deze succesvolle samenwerking en de zeer positieve uitkomsten van het project vormen een eerste aanzet in een onderzoekslijn in de maritieme logistiek, waarbij met name de economische kant belicht wordt. In het najaar is de eerste ontmoeting in dit kader van het AMC Centre met Prof. E. Van de Voorde een feit. Veel onderzoek zal nog verricht moeten worden om wetenschappelijk onderbouwde vergelijkingen te kunnen maken.
 
 
AMC CENTRE
Postbus 420
1780 AK Den Helder
Tel. 0223684161
Bezoekadres:
Paleiskade 31
1781 AN Den Helder
www.amccentre.nl

AMC Bilingual Web Solution, Version 1.13 (October 15th, 2008)
AMC Centre