45 TU-studenten spelen simultaan het Asset Management Control spel


photos/DSC07189.jpg
photos/DSC07137.jpg
photos/DSC07109.jpg
photos/DSC07098.jpg
photos/DSC071711.jpg

 

Op 11 januari jl. speelden 3 teams van 15 studenten, van de TUD-minor Offshore Wind, DGAME2, het Asset Management Control spel. (Technische Universiteit Delft)

Dit onder begeleiding van dr.ir. John Stavenuiter, ing. Bart Daalhuisen en ing. Maikel van Munsteren. Professor dr. Gerard van Bussel zag dat de studenten aan elkaar gewaagd waren en er uiteindelijk, op basis van de scores in een bandbreedte van 4%, kon worden bepaald welke teamleden er met de prijzen vandoor gingen. Voor het eerst hadden de studenten voorafgaand aan deze sessie DGAME1 (de individuele, eenvoudigere webversie van DGAME2) als opdracht vooraf gespeeld. Dit individuele AMC spel, DGAME1 kan door iedereen (gratis) gespeeld worden als WebGame.

De sessie in Den Helder begon in de ochtend met een algemene plenaire presentatie over Onderhoud & Management in de Offshore Wind sector met daaraan gekoppeld de introductie van de Wind Farm game (DGAME2). Na het formeren van de teams en het nuttigen van de lunch, werd er een exploitatieperiode van 20 jaar gesimuleerd waarin de deelnemers moesten zorgen voor een optimale balans tussen prestatie, kosten en risicobeheersing.

 

NB; tijdens de Infratech van 17-20 januari in Rotterdam Ahoy, zal er op de stand van Avans+ de assetmanagementgame DGAME1 worden gespeeld. Dagelijks wordt er een smartwatch als prijs beschikbaar gesteld voor de speler met het hoogste puntenaantal van die dag. Avans+ is te vinden bij Infra Innovaties, Leren in de Infra, stand 6813.

AMC Bilingual Web Solution, Version 1.13 (October 15th, 2008)
AMC Centre