Keynotes AMC Seminar waren bevlogen, oprecht en inspirerend.


photos/DSC042741.jpg
photos/DSC041684.jpg
photos/DSC04458.jpg
photos/DSC03995.jpg
photos/DSC04073.jpg

Het seminar Asset Management Control afgelopen woensdag 4 – en donderdag 5 november op de Vliegbasis Woensdrecht, was qua sfeer, prestaties en relaties, optimaal.
De score uit 64 evaluatieformulieren van 170 deelnemers, was hoog voor de beoordeling over het geheel. Met een gemiddelde van 8,1 was het daarmee dezelfde score als vorig jaar. 
De organisatie was hiermee uiteraard heel blij en ervaart dit als inspirerend om het 15e lustrum seminar in 2016 weer van een dergelijk hoog niveau neer te zetten.

De keynotesessies werden dit jaar met hoge scores ontvangen. De eerste keynote werd uitgesproken door Bram Alkema van Enexis, die veel inhoudelijke AM informatie bracht en dat met een aansprekende case kon toelichten. Bram Alkema vertelde dat de primaire AM focus bij Enexis op risicomanagement ligt en dat er in de loop der jaren een methode is ontwikkeld waarmee de voorgestelde verbetermaatregelen zo eenvoudig mogelijk kunnen worden beoordeeld. De presentatie maakte tevens duidelijk, dat implementeren van AM een grote impact op de gehele organisatie heeft en het een kwestie van lange adem is. De support vanuit de leiding is daarbij van cruciaal belang.
Jan Swier van Prorail liet tevens oprecht de binnenkant van de organisatie zien en met een triller in zijn stem werden we dan ook op de minder geslaagde zaken gewezen. De zaal luisterde met volle aandacht naar deze keynote, waaruit optimisme voor de toekomst doorklonk.
Als laatste sprak Richard Laurijssen zijn keynote uit. De commodore begon met de stelling dat, voor AM, de ‘value’ van een asset, over de gehele lifecycle, leidend moet zijn en niet de budgetten, zoals vaak wordt ervaren. Om dit te realiseren liet hij zien dat daar een teamaanpak voor nodig is waarin de teamleden niet alleen verschillende rollen aannemen gedurende de lifecycle van een asset, maar dat er ook intensiever samengewerkt moet gaan worden met de verschillende experts vanuit zowel binnen als buiten defensie.
Alle drie de keynotespeakers brachten een bevlogen, oprechte en inspirerende presentatie, waarbij het verschil van vormgeving van presentaties ook de nodige afwisseling bood.

Hoogtepunt tijdens het voorprogramma van het seminar AMC 2015, was de uitreiking van de eerste AMC ISO 55001 keurmerkcertificaten voor een viertal producten/diensten. De AMC partners/service providers, kunnen hiermee aantonen dat hun producten/diensten ISO 55001 compliant zijn. Willem van der Ben - Bureau Veritas Certification, reikte de eerste certificaten uit aan respectievelijk; Peter van Bart : AMC-scan/Eluxis, Berend Jongebloed : In-service Support Game/Thales, Leon Pijls : AM-opleiding/Avans+ en Bertrand van Leersum : AM informatiesysteem/WeLink. Het AMC ISO 55001 keurmerk is door het AMC Centre, in samenwerking met Bureau Veritas Certification ontwikkeld en vanaf 2016 voor een ieder beschikbaar via info@amccentre.nl of verkoopnederland@nl.bureauveritas.com.

Tijdens de afsluiting van het seminar AMC 2015 vond de uitreiking plaats van het individuele AMC spel (DGAME1), waarbij de eerste plaats met een ROI van € 1.635.915, - was voor Cor Bader, waarna Hans Volkers met € 1.512.597,- en viceadmiraal Matthieu Borsboom volgde met € 1.500.576, -. Dit spel zal jaarlijks terugkeren op het seminar, waarbij, tijdens wisselende omstandigheden de beste assetmanagementstrategie moet worden gekozen over een periode van 20 jaar. Ook kan het spel kosteloos worden gespeeld via http://dgame1.amicoservices.nl/ waarmee u zich kunt meten met vele anderen.

Dit item kunt u teruglezen op ons Info Centre waar we een keuze gemaakt hebben voor een paar foto’s.

Voor de volgende zaken kunt u de website bestuderen:

Programmaboek
Alle presentaties

Foto’s van het evenement

AMC Bilingual Web Solution, Version 1.13 (October 15th, 2008)
AMC Centre