Asset Management Control voor Offshore Wind op EWEA beurs in Frankfurt gedemonstreerd


photos/20131120_1722471.jpg
photos/20131118_193214.jpg
photos/IMG_73371.jpg
photos/JBE_6817a.jpg

Op het Holland paviljoen werd voor het eerst in volle omvang het DOWES systeem (Dutch Offshore Wind Energy System) gepresenteerd én gedemonstreerd.

Hiervoor is de gehele Operation & Maintenance Control Room door het beurs-projectteam (ATO en AMICO Services) meegenomen en geïnstalleerd op de EWEA beurs, die van 19 t/m 21 november in Frankfurt am Main (Dsl.) werd gehouden. Voor het  DOWES project staat de control room normaliter opgesteld in Den Helder, bij de DOWES programmaleider ATO.

Het DOWES systeem is een Asset Management Control informatiesysteem voor het (verder) optimaliseren van de kosteneffectiviteit van offshore windparken. Tijdens de EWEA beurs bleek veel belangstelling voor de demonstratiecases te zijn, die bestonden uit; Issue Management, Life Cycle Management en Data Control. Ook het Ontwikkelingsbedrijf Noord Holland Noord, supporting partner van het AMC Centre, bracht met de ambassadrice een bezoek aan de stand. De ambassadrice van Nederland in Duitsland, Monique van Daalen, toonde zich enthousiast over de mogelijkheden van het systeem als exportproduct en voorzag een vruchtbare uitwisseling met Duitse bedrijven actief in deze sector.

AMC Bilingual Web Solution, Version 1.13 (October 15th, 2008)
AMC Centre