DI-WCM initieert informatiefilm DGAME2, Serious Gaming en windturbine onderhoud


photos/DGAME Teams Overview1.jpg
photos/DGAME Asset Owner Team21.jpg
photos/DGAME AM Team11.jpg
photos/DGAME Service team11.jpg
photos/DGAME LCM Team3.jpg

Deze week heeft het Dutch Institute World Class Maintenance een informatiefilmpje uitgegeven over het belang van Serious Gaming en windturbine onderhoud. Dit op basis van DGAME2, een serious game over Asset Management Control, ontwikkeld door het AMC Centre i.s.m. AMICO Services en met ondersteuning van DI-WCM en Maritime Campus Netherlands.  Dit filmpje laat zien hoe Serious Gaming kan bijdragen aan het realiseren van effectief en efficiënt onderhoud, wat uiteindelijk resulteert in besparingen van miljoenen euro’s dan wel een hogere beschikbaarheid van de assets. DGAME2 kan worden gespeeld met 6 tot 18 personen verdeeld over drie teams die de; Asset Owner, Asset Manager en Service Providers, vertegenwoordigen.

Lex Besselink, Eelco Bleeker, Paul van Kempen en Rien Puijenbroek, allen van DI-WCM, hebben zich sterk gemaakt om DGAME2 specifiek in te zetten voor het verbeteren van Operations & Maintenance in de windenergiesector. Binnen het project WCM Windturbines zal verder onderzocht worden hoe dit het beste in de praktijk kan worden toegepast.

U kunt de film bekijken via de website van DI-WCM: Promotie Serious Gaming en windturbine onderhoud

Meer informatie over DGAME2 kunt u vinden op de website van AMICO Services, die de programmatuur van DGAME2 heeft ontwikkeld.

NB: De nieuwsbulletins van het AMC Centre kunnen nu ook eenvoudig worden gelezen op Android Smart Phones door het installeren van de AMC Centre App via de Google Play Store.

AMC Bilingual Web Solution, Version 1.13 (October 15th, 2008)
AMC Centre