Onderzoek naar de mogelijkheden van verandermanagement bij het invoeren van Telemaintenance bij de Marine.


photos/DSC03509.jpg
photos/DSC03470.jpg
photos/DSC03488.jpg
photos/DSC03520.jpg
Den Helder – Vrijdag 11 januari werd door Tom Stroop op Erfprins zijn AMC Master Thesis gepresenteerd en verdedigd.
Tom heeft zijn Master fase gewijd aan onderzoek hoe verandermanagement toe te passen bij het invoeren van Telemaintenance bij de Marine.
Het onderzoek is nog steeds actueel; Tom Stroop concludeerde dat het invoertraject van Telemaintenance nog in ontwikkeling is.
Volgens het onderzoek van Tom Stroop, kan verandermanagement een significante bijdrage leveren aan de implementatie op brede schaal.
Verder kan Tom uit zijn onderzoeksresultaten concluderen dat bij de “bottom up” aanpak, als zijnde meest succesvol bij veranderingen, het toch een probleem blijft dat dit veelal niet verder komt dan het niveau van de initiatiefnemer.
Voor een succesvolle implementatie is aansluiting met een “top down” benadering dan ook cruciaal, maar hier lijkt, het vacuüm op het niveau van het middelmanagement, een probleem te zijn waardoor ook de motivatie op de werkvloer wordt ondermijnd.

Tom Stroop kreeg tijdens zijn openbare verdediging veel vragen van;  Arjen Ros (external supervisor), Marcel van den Berg (internal supervisor), John Stavenuiter (course leader) en Ad Rozemond (vz BoE).
Op alle vragen kon Tom een goed antwoord formuleren, maar dit nam niet weg dat er nog veel werk te doen is op het betreffende kennisgebied.
Voor meer foto’s kunt u kijken op de AMC Info Site en de Master Thesis en de dissertatie presentatie kunt u vinden op de Academy Site, van het AMC Centre.
AMC Bilingual Web Solution, Version 1.13 (October 15th, 2008)
AMC Centre