Hans Lazeroms presenteerde en verdedigde zijn AMC Master Thesis bij werkgever Essent Generation


photos/DSC05611.jpg
Introductie door Ludo Kroon
photos/DSC05660.jpg
photos/DSC05622.jpg
photos/DSC05657.jpg
photos/DSC05637.jpg
Hans Lazeroms

Dinsdagmiddag 17 april sprak Hans Lazeroms in de professionele conferentieruimte van de Amercentrale in Geertruidenberg zijn presentatie van zijn Master Thesis MSc AMC uit.
Onder het publiek waren zijn leidinggevenden, collega’s, familie en medestudenten aanwezig.
Zijn onderzoek was gericht op de turnaround van Amercentrale 9 en op moment van afstuderen was Amercentrale 8 aan de beurt voor deze grootschalige onderhoud- en revisiefase, waardoor op de locatie veel tenten stonden opgesteld als tijdelijke locatie/kleedruimte voor de meer dan 1.000 extra medewerkers van contractors, die specifiek voor deze turnaround op locatie waren.

De aanbevelingen en resultaten uit de MSc scriptie van Hans Lazeroms “Reducing risks in the scoping phase of a power plant turnaround will improve the cost-effectiveness of the installation”, kon daardoor dan ook direct in de praktijk worden toegepast en gevalideerd. 

Hans Lazeroms is senior reliability engineer van de Asset Management afdeling van Techniek. Door de overname van Essent door RWE is het belangrijk voor de Asset Management afdeling zich te kunnen profileren om een prominente positie te behouden ten opzichte van de Engelse en Duitse collega’s. De scriptie van Hans draagt daaraan bij door enerzijds zijn wetenschappelijke benadering en anderzijds de wijze waarop hij aangeeft hoe dit op kosteneffectieve wijze in de praktijk toe te passen. Ludo Kroon, als zijn directe chef en interne begeleider, ervaart de gestructureerde scriptie van Hans Lazeroms dan ook als belangrijke aanzet voor een aantal op stapel staande verbeteringen in de organisatie van grote turnarounds welke in een aantal maanden plaatsvinden, en vele tientallen miljoenen euro's mee gemoeid zijn. Als externe begeleider heeft Peter Van Gestel, directeur Delta Pi en docent van de AMC MSc course, de rol van “scientific supervisor” vervuld tijdens het onderzoek.

De examencommissie bestaande uit; Adri Voogdt (Hogeschool Zeeland), John Stavenuiter (AMC-RF), Peter Van Gestel (Delta-Pi) en Ludo Kroon (Essent), kwam tot een 7,5 als eindcijfer voor zijn scriptie en de verdediging daarvan. Met dit eindresultaat heeft de serieuze en volhardende student Hans Lazeroms de gehele opleiding met vlag en wimpel afgerond en kan zich vanaf nu “Master of Science in Asset Management Control” noemen!

De Master Thesis staat op de website van het AMC Centre gepubliceerd.

AMC Bilingual Web Solution, Version 1.13 (October 15th, 2008)
AMC Centre