Zevenaar, 12 november - Maurice Franssen Cum Laude Master of Science in Asset Management Control


photos/Dissertatie presentatie Maurice Franssen 023.jpg
photos/Dissertatie presentatie Maurice Franssen 006.jpg
photos/Dissertatie presentatie Maurice Franssen 086.jpg

Maurice Franssen begon zijn studie MSc AMC drie jaar geleden en volgde de lessen van het tweede cohort in Den Helder. Maurice is gedurende deze jaren gegroeid in kennis en performance en liet dit gisteren ook zien in Zevenaar op lokatie van zijn werkgever Delta-Pi. Dit vanwege het feit dat Maurice in de gelegenheid is gesteld door Peter Van Gestel, directeur van Delta-PI, de Master Course AMC te volgen. Uniek is tevens, dat Peter Van Gestel en Peter Bakker, ook van Delta-PI, beiden verbonden zijn als docent aan de opleiding MSc in AMC.

Maurice Franssen heeft op eigen initiatief Henk Harmens van Electrabel Nederland benaderd en een vernieuwende kijk en formule/tool op Tactisch Risk Management (TRM) ontwikkeld voor de zeven energiecentrales van Electrabel in Nederland. Met Henk Harmens is er veel tijd “gespard” om de thesis zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij werkelijkheid en beleving van Electrabel, zowel op het gebied van kentallen als medewerkers. Mede door deze intensieve samenwerking is een absolute meerwaarde gecreëerd voor het “gast” bedrijf. Fleet & Performance Management (F&PM) van Electrobel werkt ieder jaar in augustus ca. 120 cases door om de beste verbeteringen door te voeren. Met de TRM methode, die Maurice Franssen heeft ontwikkeld, kan op tactisch managementniveau aan de ingediende voorstellen op een gestructureerde wijze een prioriteitsvolgorde worden toegekend. Ook kan met een, door hem ontwikkelde formule, ingesteld worden of men meer op risico’s qua functionaliteit of juist puur op kosteneffectiviteit wil sturen. Henk Harmens toonde zich zeer enthousiast over de mogelijkheden van deze TRM tool voor F&PM van Electrobel. De publieke versie van deze Master Thesis is op de site te bekijken.

De Thesis en presentatie van Maurice Franssen gaven de examencommissie v.l.n.r. op de foto Henk Harmens, Peter Van Gestel, (student Maurice Franssen,) Ad Rozemond en John Stavenuiter, de indruk dat Maurice zich breed heeft geinformeerd in de materie en op basis daarvan in zijn Master Thesis ook daadwerkelijk een stuk innovatie heeft laten zien.
Maurice Franssen zal ook na zijn studie actief blijven op het AMC vakgebied als voorzitter van de AMC MSc Alumni vereniging.

AMC Bilingual Web Solution, Version 1.13 (October 15th, 2008)
AMC Centre