ASSET MANAGEMENT CONTROL SEMINAR 2009 WAS ‘HOT’ LETTERLIJK EN FIGUURLIJK.


photos/DSC00285.jpg
Commandeur Frank Sijtsma
photos/DSC00297.jpg
Dr. ir.Leo van Dongen
photos/DSC00353.jpg
Drs. Ben Spiering
photos/DSC00361.jpg
SBN ir. Klaas Visser
photos/DSC00382.jpg
Dagvoorzitter ir. Lex Besselink

Woensdag en donderdag, 28 en 29 oktober, waren twee zonovergoten, windstille dagen. Mede hierdoor werd de aankomst op het Marine Etablissement en de rondleiding naar NedTrain op de relatiedag op woensdag,  relaxet, gezellig en uiteraard zeer interessant. De gastheer bij NedTrain, Paul van Leenders, behandelde de aspecten van AMC rond de V250 hogesnelheidstrein. Na deze introductie kregen de bezoekers, onder strenge veiligheidseisen, een uitgebreide rondleiding, door de nieuwe ‘hightech’ werkplaats van Watergraafsmeer, waar ook de nieuwe V250 alvast was te bewonderen. 

Dat het seminarthema ‘Get Across… by doing it! ook ‘hot’ was bleek al snel tijdens het volgende programmaonderdeel; het speerpuntendebat. Ook dit jaar werden er weer zes prikkelende speerpunten gepresenteerd door resp.: Lex Besselink, Ben Spiering, Gigi van Rhee, Simon Roberts, Bert Verplancke en Jules Verlaan. Het geheel werd voorgezeten door John Stavenuiter. Hot waren vooral de speerpunten van Lex Besselink ‘Zonder Asset Management geen World Class Maintenance’ en die van Bert Verplancke ‘Energie besparing realiseren, door meer in onderhoud te investeren’. Al met al een goede aanleiding tot voldoende gespreksstof tijdens het traditionele Captains Dinner, waarbij Schout bij Nacht Klaas Visser nog even het woord nam en rijkelijk vertelde over de historische grond waarop het Marine Etablissement is gevestigd en daarmee de relatiedag op waardige wijze afsloot.

Door wederom mooi weer waren de bezoekers ook donderdag goed op tijd voor de presentatiedag. Even na negen werd het seminar geopend door Commandeur Frank Sijtsma; Souschef Operationeel Beleid van de Defensiestaf. Met een attractieve speech en indringende sheets maakte hij in luttele minuten haarscherp duidelijk dat Asset Management ‘hot’ is, niet alleen bij de materieelorganisatie, maar ook bij de operationele commando’s en dat deze op alle fronten ‘in control’ moeten zijn en blijven. In het verlengde hiervan werd door John Stavenuiter het seminarthema toegelicht waarbij hij eindigde met de slotconclusie ‘Asset Management should be a Team in a Team and the Beating Heart for Operations’. Hierop werd de eerste keynote speaker door dagvoorzitter Lex Besselink aangekondigd. Achtereenvolgens verzorgden; Leo van Dongen (NedTrain), Ben Spiering (RWS) en SBN Klaas Visser (DMO) de keynotesessies, waarbij de praktijk van AMC goed naar voren kwam en er ook een aantal ‘hot spots’ genoemd werden. Al met al voldoende stof voor een intensieve forumdiscussie, strak geleid door de dagvoorzitter.

Na de plenaire discussie was er voor iedereen voldoende gelegenheid om kennis op te nemen en elkaar te ontmoeten in de foyer, waar alle stands stonden opgesteld. Het thema ‘get across” was door de partners goed belicht en de 24 presentaties waren dan ook goed op elkaar afgestemd.

De dag werd traditioneel afgesloten met een netwerkborrel in de foyer, waarbij de prijsverloting weer voor de nodige hilariteit zorgde en de datum voor AMC 2010 werd bekend gemaakt. U kunt 27 en 28 oktober hiervoor alvast in uw agenda reserveren.

Het seminar AMC 2009 te Amsterdam werd geëvalueerd met een 7.7 wat weer (0.1 punt) hoger is dan het voorgaande seminar, AMC 2008 te Soesterberg.

Meer informatie kunt u vinden op:
- programma
- presentaties
- foto's

AMC Bilingual Web Solution, Version 1.13 (October 15th, 2008)
AMC Centre