SYMPOSIUM: SYSTEM AVAILABILITY UP; LIFE CYCLE COST DOWN, 2 december te Breda


Datum: Monday, November 15, 2010 8:21 AM

photos/LCF as subject for SPM PhD research [Basten-Doets] 20101.jpg
photos/CT Scanner as subject for DTM PhD research [ Houben-Stollman] 2010.jpg
photos/SCE diagrams re PhD research [Öner-Bachoe] 2010.jpg

Jürgen Donders van Gordian (AMC kenniskring partner) en voorzitter van de IOP promovendi begeleidingscommissie, maakte ons attent op de presentatie van de volgende promotieonderzoeken:

·               Designing Logistics Support systems; Level of repair analysis and spare parts inventories. Volgens de onderzoekers, Rob Basten en Cees Doets, een systematiek om te komen tot het absolute optimum van Availability/Costs van spare parts en reparatie processen, door gebruik te maken van een bepaalde rekenmethode waarin Level of Repair Analyses en Spares Calculations zijn geïntegreerd.

·               Using Bayesian Belief Networks for Reliability Management; Construction and Evaluation: a Step by Step Approach. Volgens de onderzoekers, Maurits Houben en Guillaume Stollman, een nieuwe methode om te komen tot betrouwbare reliability gegevens in het geval van nieuw ontworpen kapitaalgoederen.

·               Optimal Reliability and Upgrading Decisions for Capital Goods. Volgens de onderzoekers, Kurtulus Öner en Radj Bachoe, een nieuwe systematiek om afwegingen te maken tussen het toepassen van redundant uitgevoerde “LRU’s” en LRU’s als spares.

De onderzoeken zijn verricht bij Thales Hengelo, Vanderlande Industries, Panalytical en Philips Healthcare. Verder zijn de volgende bedrijven betrokken in een begeleidingscommissie: Wärtsilä, IHC Merwede, Thales Huizen, Nedtrain, Marinebedrijf, TNO, Voestalpine Railpro, Stork Food Systems en Alstom. Deze groep van bedrijven gaan gezamenlijk verder onder de vlag van World Class Maintenance, waar het thema ‘onderhoudsbewust ontwerpen’ één van de 6 speerpunten is. Naast Gordian Logistics Support zijn de betrokken bedrijven Thales Hengelo, Nedtrain, het Marinebedrijf, TNO, Stork en World Class Maintenance evenzo AMC Kenniskring partners. 

De resultaten van 4 jaar wetenschappelijk onderzoek zullen op donderdag 2 december in Breda worden gepresenteerd aan het Nederlandse publiek. Voor meer informatie en inschrijving: http://www.dinalog.nl/institute/agenda/symposium-system-availability-up-life-cycle-cost-down/424 "

 

AMC Bilingual Web Solution, Version 1.13 (October 15th, 2008)
AMC Centre