Wind Farm Logistics Cooperation bestendigd!


photos/John_Stavenuiter61.jpg
photos/Audience2.jpg
photos/CIMG27431.jpg
photos/CIMG27021.jpg

Afgelopen week is er vanuit het AMC Centre een delegatie, bestaande uit; Ad Rozemond, John Stavenuiter en Willem van ‘t Spijker, afgereisd naar Shanghai om op het International Forum on Offshore Wind Energy, het in Nederland ontwikkelde ‘Wind Farm Logistics’ te presenteren.

Wind Farm Logistics is ontwikkeld in opdracht van de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO) met de bedoeling hiermee in Shanghai een (universitaire) uitvalsbasis te creëren voor het Nederlandse bedrijfsleven, naar de Chinese (R&D) markt op gebied van duurzame energie.

De conferentie is op 18 maart jl. gehouden in het Shanghai New International Expo Center en bestond uit 11 inhoudelijke presentaties waarvan er 6 door Nederland werden verzorgd. Circa 200 personen waren daarbij aanwezig en kwamen voornamelijk uit de sectoren:

  • Electric Power Associations
  • Power Supply Centers
  • Wind Power Equipment Suppliers
  • Wind Farm Operators
  • Several Universities.

Voor geïnteresseerden zijn de presentaties te vinden op: http://www.electronicachina.com.cn/en/forum/overview/1005.html (Gebruikersnaam: wflvisitor & wachtwoord: wflvisitor) en daar te kijken bij de agenda van woensdag 18 maart.  

De organisatie van de conferentie lag in handen van; de China Power Supply Society, Shanghai Maritime University, Messe München International en het AMC Centre.

Tijdens het afsluitende banket is door deze partijen de intentie uitgesproken dat een conferentie zoals deze ook volgend jaar niet mag ontbreken op de International Expo for Wind Energy!

Voor a.s. week staat er nog een speciale WFL masterclass op het programma waarbij een selectie wordt gedoceerd aan zowel studenten van de SMU als belangstellende van buiten. De deelnemers die deze met goed gevolg afsluiten zullen van de Shanghai Maritime University een WFL Pilot Certificate uitgereikt krijgen. De masterclass zal plaatsvinden in een goed geoutilleerd computerlokaal zodat deze ook volledig digitaal ondersteund kan worden op basis van de WFL Knowledge Portal en het lesmateriaal op de WFL Academy, dat ook met name geschikt is voor Guided Distance Learning, als de verbeterde variant van standaard e-learning.

 

AMC Bilingual Web Solution, Version 1.13 (October 15th, 2008)
AMC Centre